ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Медена питка с орехи

Медена питка с орехи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k469
Медена питка с орехи
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето разбиваме със захарта в купа, добавяме меда, содата, карамфила и канелата.

Всичко разбъркваме, прибавяме брашното и измесваме тестото 5-10 минути.

За да стане тестото тъмно-кафяво на цвят, препичаме 2 бучки захар в малко тиганче, после наливаме 2 с.л вода, кипваме и добавяме към тестото заедно с маслото.

След това изсипваме тестото в предварително намаслена тавичка, отгоре изравняваме, поръсваме нарязани орехи и поставяме за 15-20 минути в слаба фурна.

Готовата питка охлаждаме и режем на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: