Начин на приготвяне
Разбийте сметаната в 100 мл. прясно мляко (на опаковката ми бе уточнено, че се разбива на 200 мл., но предпочетох да го намаля на половина). Приберете в хладилник.
Натрошете бисквитите или ги минете през чопър.
Разтопете маслото, сипете прясното мляко, захарта, какаото и оставете на котлона, докато се разтопи захарта (ако ползвате кристална) и залейте бисквитите.
Разбъркайте с помощта на шпатулата, докато се смесят добре.
Ако е твърде течна и лепкава - оставете в хладилник или фризер да стегне, след което поставете сместта между 2 парченца стреч фолио и разточете.
Намажете със сметаната (като можете да добавите и кокососви стърготини към нея), увийте с помощта на фолиото, завийте сладкото руло и отново приберете да стегне (за около 20 минути във фризер).