Начин на приготвяне
Банан се нарязва на кръгчета, бисквити се начупват на парчета. Желатинът се разбърква с 2 с.л. вода и оставяме да стегне.
Приготвя се крем, като се загрява 500 мл прясно мляко със захар, а в останалите 100 мл се разтваря нишестето на кашичка. Сипва се в горещо мляко и бъркаме с тел, за да сгъсти.
Сваля се от котлона и добавяме маслото, като се разбърква, докато се разтопи. Загрява се сок от компот от ягоди или череши, сипва се желатин и добре се разбърква, да се разтопи.
Оставяме да се охлади. В стъклени чаши, 3 на брой, се сипва по 3 с.л. крем на дъното, отгоре начупени бисквити, парчета от ягодово сладко и кръгчета банан.
Покрива се с крем и отново се нареждат, бисквити, сладко и банан. Завършва се с крем, отгоре гарнираме с ягодка и парчета бисквити. С лъжица се залива с желатинова смес и оставяме да стегне в хладилника.
Сервира се с листа мента за свежест. Лесно и вкусно!