Начин на приготвяне
Обелените картофи се сваряват в малко количество посолена вода и веднага се стриват с вилица.
Прибавят се брашното, 1/3 от маслото, 2 от яйцата, малко сол и черен пипер.
Сместа се омесва добре и се разстила върху наръсена с брашно кърпа на кора, дебела 2 см.
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушава във втората 1/3 от маслото до омекване.
Посоляват се и се смесват с доматеното пюре, хляб, натопен в млякото и изстискан, черен пипер и магданоз.
Плънката се слага в средата по дължината на картофената кора. Наръсва се с нарязаните на кубчета твърдо сварени 2 яйца.
Кърпата се повдига от едната страна и кората внимателно се навива на картофено руло, което се слага в обилно намазана и наръсена с галета кексова форма.
Приготвеното солено руло се полива с останалото разтопено масло, пробожда се тук-там с вилица и се пече в умерена фурна 25 мин.
Наръсва се с настърган кашкавал и се връща отново във фурната за 2–3 мин. След като се поохлади, се нарязва на дебели филии, които се поднасят със салата по избор и сос Тартар.