Начин на приготвяне
Брашното, солта, едното яйце, маслото и сметаната омесете на гладко тесто, направете го на топка и го оставете за 2 часа в хладилника.
Ситно нарязаните гъби и чесън леко запържете в горещото олио, прибавете нарязаните на кубчета чушка и карфиол и пържете още 5 мин.
Подправете зеленчуците със солта и черния пипер, извадете ги да изстинат и прибавете намачканото сирене.
Разточете тестото на тънка кора, разстелете плънката отгоре, навийте на солено руло, като залепите краищата му с белтъка на второто яйце, а с жълтъка го намажете отгоре.
Печете рулото върху намазана с масло пергаментова хартия около 20 мин. при 200 градуса.
Бележка: По желание преди печенето зеленчуковото руло с гъби може да се поръси с мак или сусам.