Начин на приготвяне
Рибата се обезкостява и се смила. Омесва се добре с накиснатия и отцеден хляб, добавя се солта и черният пипер. Сместа се слага в правоъгълна форма.
Приготвя се плънка, като лукът се реже на ситно и се запържва до прозрачно. Добавят се доматите и се пържат още 4 минути. Гъбите се режат на резенчета и се задушават с малко олио до омекване.
Сместа се разделя на две и в едната част се добавят нарязаните на ситно яйца, краставички, сланина, задушените гъби и наряза на ситно магданоз. Плънката се слага върху каймата от риба, разпределя се и каймата се завива на руло.
Поръсва се с галета, залива се с гореща мазнина и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Към края на печенето се залива със соса от доматите и лука, добавят се ситно нарязаният чесън и виното и рулото се пече до готовност.