Начин на приготвяне
Телешкото се измива и се слага върху масата. С остър нож се правят два разреза над средата - един отгоре и един отдолу, така че месото да може да се разгърне като лист. След това по цялата повърхност на месото се правят разрези по дължина на влакната.
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се начуква, така че да се превърне в тънък пласт. Фолиото се маха, месото се поръсва със сол.
Пилешкото месо се измива и се нарязва на тънко, след което всяко парче се начуква, докато стане още по-тънко. Парчетата пилешко се слагат върху телешкото, така че да го покрият цялото.
Магданозът се пасира със съвсем малко вода и се добавя лютият червен пипер. Кората на филията се маха и филията се натрошава. Добавя се към магданоза заедно с яйцето и се разбърква.
Слага се върху пилешкото месо и се заглажда, така че да е разпределена на гладък равен слой. Завива се на руло. В тава, намазана с олио, се слага рулото, като предварително се връзва на няколко места с конец.
Рулото се маже с олио и се пече 20 минути на 200 градуса. Температурата се намалява до 180 градуса, рулото се покрива с фолио и се пече още 30 минути. Вади се от фурната и се оставя завито с фолио още 15 минути.
Реже се и се сервира.