Ezine.bg»Рецепти»Риба»Руско руло с риба и гъби

Руско руло с риба и гъби

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руско руло с риба и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бяла риба - 800 г филе
  • олио - 125 мл
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр. сварени
  • чесън - 6 скилидки
  • сланина - 30 г
  • домати - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • печурки - 80 бр.
  • хляб - 2 филии
  • вино - 30 мл бяло
  • магданоз - ½ връзка
  • галета - 1 с.л
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се обезкостява и се смила. Омесва се добре с накиснатия и отцеден хляб, добавя се солта и черният пипер. Сместа се слага в правоъгълна форма.

Приготвя се плънка, като лукът се реже на ситно и се запържва до прозрачно. Добавят се доматите и се пържат още 4 минути. Гъбите се режат на резенчета и се задушават с малко олио до омекване.

Сместа се разделя на две и в едната част се добавят нарязаните на ситно яйца, краставички, сланина, задушените гъби и наряза на ситно магданоз. Плънката се слага върху каймата от риба, разпределя се и каймата се завива на руло.

Поръсва се с галета, залива се с гореща мазнина и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Към края на печенето се залива със соса от доматите и лука, добавят се ситно нарязаният чесън и виното и рулото се пече до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: