Кюфтета от керевиз

Кюфтета от керевиз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • керевиз - 3 глави
  • картофи - 3 бр.
  • лук - ½ глава
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр
  • черен пипер
  • магданоз
  • галета
  • сол
  • масло - ½ ч.ч. растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените керевиз и картофи се варят в малко подсолена вода до разваряване.

Отцеждат се, стриват се с вилица и към тях се прибавят настърганият на ренде лук, брашното, яйцето, черен пипер, магданоз и 1 щипка сол.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в силно загрятото растително масло.

Поднасят се с майонеза, маслини и салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: