Керевиз с ориз на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
796
123
16/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият керевиз се нарязва на кубчета и се задушава в дълбок тиган в част от растителното масло заедно със ситно нарязаните лук и гъби.

Като поомекнат, се добавя оризът, запържва се няколко минути, след което се прибавят половината от доматите, нарязани на ситно.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина тавичка, изравнява се, наръсва се с магданоз и черен пипер, нареждат се отгоре останалите домати, нарязани на филии, посоляват се и се наръсват с отделеното растително масло.

Ястието се залива с 2 чаени чаши гореща вода и се пече 25 – 30 мин. в умерено загрята фурна.

Кръгла тава с керамично покритие 32 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла тава с керамично покритие 32 см
30.00 лв.
Виж ››

Представете си как поднасяте апетитна мусака в новата си красива кръгла тава - гледка за милиони! Тя е с керамично покритие, удобна за употреба и достатъчно голяма да нахрани всички у дома.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар