Бързи и лесни локумки

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13611207
27/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме тесто, като разбиваме яйце (1 бр.) и към него наливаме леко затоплено прясно мляко (150 мл.). В киселото мляко (1/2 к.ч.), слагаме бакпулвера (1 к.л.) и суха мая (1 ч.л.). Разбъркваме и сипваме към яйцето и прясното мляко.

Ръсваме захар (1 ч.л.), сол (1 щипка) и ванилия (1 бр. пакетче). Наливаме и олио (1 с.л.) и краве масло разтопено (3 с.л.). Постепенно прибавяме брашно, за да получим меко и нелепнещо тесто.

Оставяме тестото завито с полиетиленово фолио на топло, на стайна температура, за 20 минути. После вземаме тестото и намазваме с олио. Правим на малки топчета. В средата на всяко слагаме парченце локум и отново правим топче.

Подреждаме така оформените локумки в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре поръсваме локумките с кристална захар.

Слагаме в загрята предварително на 180 градуса фурна и печем до златисто. Готовите локумки, изваждаме от фурната, намазваме леко с четка с вода и завиваме да омекнат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар