Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Божественият тиквеник на баба

Божественият тиквеник на баба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Божественият тиквеник на баба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Това е тиквеникът на баба, за вкуса не се съмняваме"

Необходими продукти

  • кори за баница - Фамилия, 1 пакет
  • тиква - 1.3 кг
  • масло - за намазване
  • захар - за поръсване
  • канела - 1 с.л.
  • орехи - 1.5 ч.ч, смлени
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата рендосваме и я поставяме в тенджера да задушим заедно с канелата и малко захар.

Взимаме една кора, намазваме я леко с краве масло поръсваме със захар, сместа от тиквата и орехите.

Завиваме корите на руло и съединяваме двата края, така че да се образува кръг.

В тава, която сме намазали с олио, подреждаме готовите рула едно до друго.

Поставяме във фурната и печем до зачервяването им.

Вадим и заливаме с готовия сироп който сме направили предварително и се е изстудил .

Оставяме тиквеника за ден два да престои и тогава се консумира.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: