Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се варят 10 мин в подсолена вода.
Като изстинат, от едната страна се отрязва върхът им, за да стоят устойчиви, а от другата се издълбават внимателно, без да се отъняват много стените им.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в кравето масло. Прибавят се гъбите, нарязани на дребни парчета, и се задушават с щипка сол до омекване.
Наръсва се черен пипер и се прибавя доматеното пюре, размито в 1 супена лъжица вода.
Плънката се разпределя в подготвените картофи, които се нареждат в малък съд от огнеупорно стъкло, намазан обилно с растително масло.
Около картофите се слага издълбаната част от тях, размесена с част от плънката (ако е останала такава).
Наливат се 1 чаена чаша гореща подсолена вода и растителното масло.
Пълнените картофи се пекат в умерена фурна около 25 мин. Накрая се поръсват с настърган кашкавал.