Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтенца по японски

Рибни кюфтенца по японски

Рибни кюфтенца по японски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • филе от риба - 500 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вино - 1 с.л. бяло
  • захар - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от риба се почиства от костите и се смила с машинка.

Смесва се с брашното, яйцата, зехтина, соевия сос, виното, захарта, малко сол и черен пипер. Сместа се омесва добре.

В силно сгорещена мазнина се пържат оформените рибни кюфтенца. Поднесете със зелена салата или салата по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: