Пилешки бутчета в глинен гювеч

АнабелАнабелКопирайтър337344
19/12/2018
"Като ги гледаме тези пилешки бутчета в гювеч, ни става едно хубаво и топло на душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 005
  • Преглеждания за месеца875
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр. големи
  • сол
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • салвия - 5 - 6 листенца суха
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се в гювеча, поръсват се със сол, малко олио, малко черен пипер и риган. В гювеча между картофите се поставят целите скилидки чесън.

Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен и червен пипер. Нареждат се върху картофите, а между тях се слагат листенца салвия.

Върху всяко бутче се поставя по парченце краве масло. Налива се около чаена чаша вода, след което гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се първите 30 минути на 220 градуса, а след това още един час на 170 градуса.

Когато поизстинат, нашите Пилешки бутчета в глинен гювеч са готови за поднасяне!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар