Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета в глинен гювеч

Пилешки бутчета в глинен гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пилешки бутчета в глинен гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
19/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Като ги гледаме тези пилешки бутчета в гювеч, ни става едно хубаво и топло на душата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. големи
  • сол
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • салвия - 5 - 6 листенца суха
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се в гювеча, поръсват се със сол, малко олио, малко черен пипер и риган. В гювеча между картофите се поставят целите скилидки чесън.

Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен и червен пипер. Нареждат се върху картофите, а между тях се слагат листенца салвия.

Върху всяко бутче се поставя по парченце краве масло. Налива се около чаена чаша вода, след което гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се първите 30 минути на 220 градуса, а след това още един час на 170 градуса.

Когато поизстинат, нашите Пилешки бутчета в глинен гювеч са готови за поднасяне!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: