Сух грах по манастирски

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
784
93
26/02/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 357
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухият грах се попарва в гореща вода, отцежда се и се накисва за една нощ в студена вода.

Вари се в същата вода заедно с растителното масло, едро нарязания лук, чесъна, доматеното пюре, трохите от хляба и сол до омекване, като се добавя по малко гореща вода и се разбърква, за да не загори.

След свалянето на съда от огъня ястието се наръсва с копър и магданоз.

Забележка: Ястието може да се приготви без растително масло.

Същото ястие може да се приготви от консервиран грах, като отпадат попарването и накисването.

Вкусът на ястието може да бъде подобрен, като част от сварения грах се претрие през сито и се прибавят 2 филийки от лимон, почистен от кората и семките.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар