Стерилизирани люти чушки на тиган

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
17/12/2018
"Минават през тигана, скачат в буркана, а после си имате вкусни люти чушки за зимата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 524
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете дръжките на приготвените люти чушки с помощта на ножица.

Измийте ги и ги подсушете със суха домакинска кърпа или кухненска хартия.

Поставете ги в дълбок тиган или тенджера, залейте ги с малко олио и ги сложете на котлона.

Изчакайте ги да се опукат съвсем леко, като от време на време разбъркайте.

Нарежете чесъна и моркова на шайби и оберете листата на половин връзка магданоз. (Лично аз предпочитам да ги запържа за съвсем кратко време, около 2 минути, но може и без това)

Залейте малко бурканче с оцет, добавете чесъна и моркова, добавете магданоза (може да бъде заменен с копър), сложете чушките - така, че да не останат празни места между тях.

Долейте малко вода и затворете буркана. Стерилизирайте консервите за 10 минути във вряща вода. (Можете да пропуснете тази стъпка, ако добавите аспирин преди да затворите бурканите).

Дадените съставки са за 1 малко бурканче с вместимост 300 мл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар