Начин на приготвяне
Сваряваме пилешките бутчета. Изваждаме и ги обезкостяваме. Прецеждаме получения пилешки бульон и към него прибавяме картофите, които сме обелили и нарязали на кубчета да се варят.
Обелваме лука и него нарязваме. Морковите настъргваме и тях добавяме, както и подправките.
Оставяме да ври, докато картофите се сварят. След като са готови, добавяме фидето, чубрицата и пилешкото месо.
Супата ври, докато фидето е готово, а през това време си приготвяме застройка за супа. Чукваме си яйцата, прибавяме брашното и млякото.
Разбъркваме сместа, като поставяме на котлона и бъркаме непрекъснато. Бъркаме до сгъстяване.
Към тази смес започваме да добавяме бульона от нашата пилешка супа с непрекъснато бъркане. Получава се хомогенна смес, която прибавяме към останалата супа.
Готовата супа сервираме, докато е още топла.
Коментари
Готовност но се предполага че рецептите ще се пробват от хора като мен които освен пържени яйца друго не са си готвили.
Точно това неуточненото, да се готви до готовност е най важното време за мен и предполагам за много други хора които ще готвят за сефте.
Моля посочете време или поне приблизителното за варенето на месото, и най важното време след фидето до готовноста на супата.
Иначе ви благодаря за рецептата, нямам търпение да я пробвам..след като разбера целия тайминг на отделните процеси разбира се.
Поздрави на всички от Ст. Загора