Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Страхотна Пилешка Супа с Фиде и Картофи

Страхотна Пилешка Супа с Фиде и Картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Страхотна Пилешка Супа с Фиде и Картофи
Снимка: Георги
1 / 2
18/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Опитвате супата, преглъщате първата лъжица и възкликвате - Страхотно, оттам и името на тази вкусна пилешка супа с фиде и картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде - 2 шепи
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • чубрица
  • сол
  • за застройка
  • кисело мляко - 1/2 бурканче
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките бутчета. Изваждаме и ги обезкостяваме. Прецеждаме получения пилешки бульон и към него прибавяме картофите, които сме обелили и нарязали на кубчета да се варят.

Обелваме лука и него нарязваме. Морковите настъргваме и тях добавяме, както и подправките.

Оставяме да ври, докато картофите се сварят. След като са готови, добавяме фидето, чубрицата и пилешкото месо.

Супата ври, докато фидето е готово, а през това време си приготвяме застройка за супа. Чукваме си яйцата, прибавяме брашното и млякото.

Разбъркваме сместа, като поставяме на котлона и бъркаме непрекъснато. Бъркаме до сгъстяване.

Към тази смес започваме да добавяме бульона от нашата пилешка супа с непрекъснато бъркане. Получава се хомогенна смес, която прибавяме към останалата супа.

Готовата супа сервираме, докато е още топла.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Навсякъде както и тук в тази рецепта се казва варете или гответе до готовност.
Готовност но се предполага че рецептите ще се пробват от хора като мен които освен пържени яйца друго не са си готвили.
Точно това неуточненото, да се готви до готовност е най важното време за мен и предполагам за много други хора които ще готвят за сефте.
Моля посочете време или поне приблизителното за варенето на месото, и най важното време след фидето до готовноста на супата.
Иначе ви благодаря за рецептата, нямам търпение да я пробвам..след като разбера целия тайминг на отделните процеси разбира се.
Поздрави на всички от Ст. Загора
01.02.2023 01:15
1
Покажи всички подкоментари