Начин на приготвяне
Запържете на слаб огън за 5 – 6 мин. обелените и нарязани на ситно кромид лук и чесън, като бъркате с дървена лъжица.
Добавете двата вида кайма, пържете още 10 мин. и дръпнете от огъня.
Към охладената смес прибавете накиснатия и изцеден хляб и яйцето, посолете, поръсете с индийското орехче и черния и червен пипер и размесете хубаво.
От тази смес направете кюфтенца, колкото орех и ги сложете в хладилник за около час.
Нанижете кюфтенцата на шишчета, като между тях редувете обеления червен лук и дафиновите листа.
Печете кюфтенцата на грила за 7 – 8 мин., като ги обърнете по средата на печенето.
Сервирайте ги топли с гарнитура от пържен ориз.