Пролетна яхния от грах

18/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, нарязан на ситно, и морковът - на колелца, се задушават с щипка сол половината растително масло няколко минути.

Добавят се последователно брашното, червеният пипер и доматеното пюре.

Доливат се 1 чаена чаша гореща вода и останалото растително масло.

Сосът се кипва и в него се слагат грахът и картофите.

Яхнията се вари на тих огън около 25-30 мин.

Посолява се на вкус, прибавя се кравето масло, наръсва се копър и магданоз и се оттегля от огъня.

Поднася се със зелена салата и по 1 супена лъжица кисело мляко към всяка порция.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар