Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Патешки дроб с винен сос

Патешки дроб с винен сос

Патешки дроб с винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • патешки дроб - 200 г
  • сол
  • бял пипер
  • грозде - 1 чепка
  • портокали - 3 парченца
  • вино - 150 мл
  • ябълки - 3 резена
  • зехтин - 100 мл
  • захар - 30 г кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият дроб се нарязва на три еднакви по големина парчета и се овкусява със сол и пипер. Овалва се в брашно и се пържи в сгорещена мазнина от двете страни, докато хване кафява коричка.

Виното се кипва с портокала и захарта. Прецежда се, за да се получи хомогенен винен сос.

Ябълката се запържва леко в масло и се добавя част от соса.

С нея, соса и гроздето се гарнира патешкият дроб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: