Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гъши дроб с препечени филии

Гъши дроб с препечени филии

Гъши дроб с препечени филии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • гъши дроб - 6 парчета (по 80 г) пресен
  • хляб - 6 филийки ръжен
  • грейпфрут - 2 броя
  • зелен чесън
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • индийско орехче - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата грейпфрут се разпределят по 6 чинии. Филийките ръжен хляб се слагат за няколко минути на скара и се оставят на топло.

Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка.

Във всяка чиния най–отдолу се нарежда препечена филийка, върху нея се слага парчето прясно изпържен дроб, поръсва се със сол, черен пипер и малко индийско орехче.

Украсява се със зеления чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: