Начин на приготвяне
Лазанята се пуска в 3 литра вряща солена вода и се вари до омекване. Отцежда се, измива се със студена вода и се оставя настрана. Бялата част на стръковете праз се сварява за 15 минути в бульона, отцежда се и се оставя върху кърпа или хартия да се изсуши добре. Желатинът се накисва в хладка вода и след като набъбне, се отцежда. Разтваря се на водна баня. Гъшият дроб се реже на ситно.
Желатинът се смесва със затопления пилешки бульон. В тавичка се налива малко от бульона и се оставя за 10 минути в хладилника. Вади се и се слага лазанята. Отгоре се излива още бульон. Оставя се за 10 минути в хладилника, вади се и се нарежда отгоре празът.
Отгоре се залива с бульон. Оставя се в хладилника за 20 минути и отгоре се слага гъшия дроб. Най-отгоре се слага дъсчица с тежест, която да притиска сместа. Оставя се за 24 часа в хладилника.
Приготвя се сос, като се смесват копърът, олиото, оцетът, отварата от варенето на праза и всичко се пасира. Лазанята се нарязва на тънки парчета. Сервира се, като на дъното на чинии се налива сос и върху него се слага парче от лазанята.