Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Класически пастет от гъши дроб

Класически пастет от гъши дроб

НикиНики
Новак
2358413k
Класически пастет от гъши дроб
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • гъши дроб - 500 г охладен
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се залива с прясното мляко (трябва да е покрит целият) и се оставя в хладилника за поне 12 часа.

След това гъшият дроб се оцежда от млякото.

Почистваме всички ципи от дроба.

Намачкваме дроба с уред за мачкане на картофи.

Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин.

Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Здравейте,прясното мляко в което е накиснат за 12 часа отнема горчивия вкус и си свършва цялата работа,за която не е нужна термична обработка.
16.12.2020 16:32
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Здравейте, дробът не преминава ли някаква кулинарна обработка?
16.12.2020 15:55