Агнешко с картофи в гювеч

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
15/12/2018
"Всеки може да приготви вкусно агнешко с картофи - само гювеч му трябва и търпение, защото хубавите работи стават бавно "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 327
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 700 г с кокал
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 700 г
  • пресен лук - 1 връзка
* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се на дъното на гювеч и се поръсват със сол на вкус. Към тях се прибавя нарязаният на дребно зелен лук.

Агнешкото месо се нарязва на порции. Приготвя се паста от черния, червения пипер, брашното, джоджена и олиото. Всички съставки се объркват до хомогенна смес.

Месото се намазва с пастата и се нарежда върху и между картофите. В гювеча се налива около 150 мл вода, похлупва се и се поставя в студена фурна.

Пече се първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 градуса. Ястието се пече общо около 2 часа.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар