Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко с картофи в гювеч

Агнешко с картофи в гювеч

Агнешко с картофи в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Всеки може да приготви вкусно агнешко с картофи - само гювеч му трябва и търпение, защото хубавите работи стават бавно"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 700 г с кокал
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 700 г
  • пресен лук - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Слагат се на дъното на гювеч и се поръсват със сол на вкус. Към тях се прибавя нарязаният на дребно зелен лук.

Агнешкото месо се нарязва на порции. Приготвя се паста от черния, червения пипер, брашното, джоджена и олиото. Всички съставки се объркват до хомогенна смес.

Месото се намазва с пастата и се нарежда върху и между картофите. В гювеча се налива около 150 мл вода, похлупва се и се поставя в студена фурна.

Пече се първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 градуса. Ястието се пече общо около 2 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: