Печено свинско със зеле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
156
07/06/2019
"Ако някой ви покани да опитате печено свинско със зеле, да знаете, че този човек истински ви цени "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • хвойна - 2 плодчета
  • сол
  • черен пипер
  • зеле - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • картофи - 1.5 кг
  • карамфил - 1 ч.л
  • бира - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се залива с вода. Лукът се нарязва и се добавя към него заедно с дафиновия лист, зрънцата пипер, плодчетата хвойна и сол – 1 ч.л. варят се 60 минути.

Фурната се загрява до 200 градуса. Зелето се нарязва на 8, бланшира се в подсолена вода, обмазва се с масло и се слага в тиган. Картофите се нарязват на четвъртинки и се добавят към зелето.

Месото се изважда. 250 мл бульон се влива към зеленчуците. По кожата се правят нарези и месото се шпикова и пипер и карамфил.

Слага се във фурната – на скара. Под нея се слага съд за оттичане на мазнината и месото се пече 60 минути.

След 40 минути се намазва с бира. Сервира се с приготвеното зеле с картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар