Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Печено пуешко с гъби и топено сирене

Печено пуешко с гъби и топено сирене

Печено пуешко с гъби и топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусно и лесно - следвайте рецептата за максимално добър резултат"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 600 г, гърди
  • гъби - 200 г печурки
  • пушено сирене - 100 г
  • масло - 125 г краве
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с половината разтопено масло нарязаното на тънки филийки пуешко месо, поръсете с черния пипер и солта и сложете в хладилника.

След 2 часа поставете филийките месо върху фолио, полейте с виното, загънете и изпечете във фурната.

Махнете фолиото и залейте месото със задушените в останалото масло ситно нарязани гъби и наръсете с черен пипер.

Наредете върху гъбите тънки филийки пушено сирене и върнете във фурната, докато сиренето започне да се топи.

Поръсете готовото ястие с червения пипер и сервирайте с туршия или картофено пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: