Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с нарязани меса

Зелеви сарми с нарязани меса

Зелеви сарми с нарязани меса1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • пуешко месо - 300 г
  • свинско месо - 200 г
  • сланина - 150 г
  • масло - 70 г краве
  • вода - 600 мл
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми.

На дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна.

Полейте готовите сарми със запържено и оцветено с червен пипер масло. Сервирайте зелевите сарми, докато са още топли.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: