Зелеви сарми с нарязани меса

10/12/2018
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 глава
  • пуешко месо - 300 г
  • свинско месо - 200 г
  • сланина - 150 г
  • масло - 70 г краве
  • вода - 600 мл
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете от зелката подходящи листа и върху всеки лист, на който сте отстранили жилките, сложете правоъгълни парчета от месата, дребни кубчета сланина и маслото, поръсете с черен и червен пипер, посолете и завийте сарми.

На дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна.

Полейте готовите сарми със запържено и оцветено с червен пипер масло. Сервирайте зелевите сарми, докато са още топли.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар