Пълнени палачинки с гъби

12/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват. Задушават се в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук, щипка сол и 2–3 супени лъжици гореща вода.

Когато омекнат и останат само на мазнината, се оттеглят от огъня и се наръсват с черен пипер и магданоз.

Плънката се разпределя върху изпържените палачинки, които се завиват на рула и се нареждат една до друга в малка, намазана с мазнина тавичка.

Прави се сос Бешамел от останалото масло и брашното, разрежда се със студеното мляко, посолява се на вкус и се застройва с яйцата.

Със соса се заливат подготвените палачинки.

Пекат се в загрята фурна, докато заливката се зачерви.

Наръсва се кашкавалът и запеканката се слага отново във фурната 2 – 3 мин., за да се разтопи кашкавалът.

Ястието Пълнени палачинки с гъби се поднася топло със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар