Ezine.bg»Рецепти»Салати»Печени зеленчуци»Салата от запечен карфиол

Салата от запечен карфиол

Салата от запечен карфиол3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ей такава салата сме спретнали, че всички ще ни завидят - а ние на драго сърце даваме рецептата"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава средно голяма
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 200 г
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • копър - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на розички и измива. Поставя се в намазнена тавичка, поръсва се със сол, смлян черен пипер и зехтин. Пече се във фурна на 200 градуса, докато започне да покафенява леко.

През това време се приготвя млечен сос за заливка. В купа се счуква или пресова чесън. Към него се прибавят майонезата, горчицата и малко смлян черен пипер.

Накрая се накълцват няколко стръкчета пресен копър. Сосът се разбърква, за да се получи гладка консистенция. Карфиолът се сервира, след като е изстинал, полят с чесновия сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: