Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек в тава на фурна

Пълнен заек в тава на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пълнен заек в тава на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
3
"Вадете най-голямата тава, защото имаме големи планове да нея - трябва да приюти един пълнен заек и нещо отстрани"

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 бр. заек
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • карантия - дреболийките на заека
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека, измиваме и оставяме на страна. Дреболийките си измиваме и ги задушаваме в дълбок тиган с малко олио и ситно нарязаният лук.

Към тях добавяме и ориза, както и джоджена, черния пипер и солта.

Изпържваме, докато оризът стане прозрачен.

Готовото измито заешко месо пълним с готовата смес и зашиваме със здрав конец.

Поставяме го в тава и ако е останало от сместа, поставяме в тавичката.

Заливаме с 1 ч.ч. вода и покриваме с фолио. Поставяме във фурната и печем в продължение на час и половина при температура 200 градуса.

Когато е изминало времето, отстраняваме фолиото и запичаме готовия пълнен заек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: