Пълнен заек в тава на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
09/12/2018
"Вадете най-голямата тава, защото имаме големи планове да нея - трябва да приюти един пълнен заек и нещо отстрани "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 366
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 бр. заек
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • карантия - дреболийките на заека
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека, измиваме и оставяме на страна. Дреболийките си измиваме и ги задушаваме в дълбок тиган с малко олио и ситно нарязаният лук.

Към тях добавяме и ориза, както и джоджена, черния пипер и солта.

Изпържваме, докато оризът стане прозрачен.

Готовото измито заешко месо пълним с готовата смес и зашиваме със здрав конец.

Поставяме го в тава и ако е останало от сместа, поставяме в тавичката.

Заливаме с 1 ч.ч. вода и покриваме с фолио. Поставяме във фурната и печем в продължение на час и половина при температура 200 градуса.

Когато е изминало времето, отстраняваме фолиото и запичаме готовия пълнен заек.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар