Пълнен заек в тава на фурна

09/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
"Вадете най-голямата тава, защото имаме големи планове да нея - трябва да приюти един пълнен заек и нещо отстрани "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 994
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 бр. заек
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • карантия - дреболийките на заека
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека, измиваме и оставяме на страна. Дреболийките си измиваме и ги задушаваме в дълбок тиган с малко олио и ситно нарязаният лук.

Към тях добавяме и ориза, както и джоджена, черния пипер и солта.

Изпържваме, докато оризът стане прозрачен.

Готовото измито заешко месо пълним с готовата смес и зашиваме със здрав конец.

Поставяме го в тава и ако е останало от сместа, поставяме в тавичката.

Заливаме с 1 ч.ч. вода и покриваме с фолио. Поставяме във фурната и печем в продължение на час и половина при температура 200 градуса.

Когато е изминало времето, отстраняваме фолиото и запичаме готовия пълнен заек.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар