Пържен паламуд с царевично брашно

07/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 2 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата добре и нарязваме паламуда на шайби.

След като е готов, го поръсваме със солта и лимоновия сок, и оставяме на страна за около 30 минути.

В чиния си поставяме царевичното брашно и черния пипер, като разбъркваме добре.

Вземаме всяко едно парче и овалваме от всички страни.

В дълбок тиган с олио, което загряваме поставяме рибата и пържим от двете страни до златист цвят.

Пържената риба поставяме върху кухненска хартия. Готовият Пържен паламуд с царевично брашно е идеално бирено мезе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар