Картофена яхния с домашна наденица

07/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на ситно и запържваме в олиото.

Прибавяме доматите от консервата, който сме нарязали на много ситно, както брашното и червения пипер.

Наливаме около 200 мл гореща вода и оставяме да се задушат.

Обелваме си картофите нарязваме ги и добавяме към лука, като разбъркваме.

Добавяме и домашната наденица, която сме нарязали на парчета и отделно на всяко парче сме направили прорези.

Доливаме още гореща вода, прибавяме чубрицата и задушаваме за около 20-30 мин. на бавен огън под капак.

Скилидките чесън си обелваме, пресоваме и с него добавяме, преди да премахнем яхнията.

Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар