Начин на приготвяне
Нарежете свинското филе на правоъгълни парчета с дължина около 10-12 см.
Поръсете дъното на дълбок съд с морска сол. Наредете ред парченца от свинското филе, поръсете със сол и работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите със сол.
Оставете месото така за 12 часа, след което почистете солта и изплакнете със студена вода.
Смесете подправките /може да сложите по ваше желание/, оваляйте всяко парче от всички страни.
С помощта на голяма игла промушете парчетата с канапче и ги завържете на сухо и проветриво място пастърмата.
След около две седмици мезето ще е готово.
Приберете парчетата в найлонови пликове и сложете във фризер, за да съхраните за по-дълго време сушеното месо.
Коментари