Телешко руло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Телешко руло
12/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Традицията повелява да съберете цялото семейство на трапезата, когато приготвяте толкова вкусно и сочно телешко месо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - филе 750 гр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 200 гр.
  • маргарин - 3 с. л.
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • олио - 5 с. л
  • бульон - 1 1/2 ч. ч. , може и от кубче
  • корени за супа - 1 връзка
  • вино - 1/2 ч. ч.
  • кисело мляко - 2 с. л.
  • дафинови листса - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавя се каймата и отново се задушава. Поръсва се със сол и черен пипер. Добавя се нарязаното на кубчета яйце.

Филето се разстила и върху него се разпределя сместа с каймата. Навива се на руло, слагат се няколко дафинови листа, завързва се с конец и се пържи до зачервяване в 4 - 5 лъжици мазнина. Сипва се бульонът и се задушава заедно със зеленчука, нарязан на кубчета.

Когато месото омекне, се добавя виното и киселото мляко. Задушава се още 10 мин.

Рулото се нарязва на филии и се сервира с пасирания сос, картофено пюре и грах с масло.

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: