Оризов желиран крем

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
04/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с 3 и 1/2 ч.ч. горещо мляко се добавя оризът и се вари на слаб огън до пълното омекване на ориза.

В друга тенджерка се разбиват яйцата, захарта и солта. Добавя се останалото мляко и се вари на много слаб огън до сгъстяване.

Желатинът се слага в малко студена вода и след това се разтваря на водна баня. Към яйчения крем се добавя разтвореният желатин и се отстранява от огъня.

Разбърква се с ориза, добавят се ванилиите и се пресипва в чашки или купички. Оставя се на студено, за да стегне.

Преди сервиране чашките се обръщат върху чиния и се гарнира с капки от плодово желе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар