Начин на приготвяне
Сварената тиква пасираме до пюре и смесваме със сметаната и пудрата захар.
Работим с миксер, за да получим пухкавост на сместа.
След това трябва да разтворим желатина според указанията на опаковката.
Влагаме го в тиквения крем и отново разбиваме с миксера.
Така получения тиквен крем разпределяме в чашки или малки купички.
Слагаме на хладно в хладилника за няколко часа или 1 вечер.
За по-лесно сервиране може да топнете долната част на купичките в гореща вода за малко и след това да обърнете съдчетата върху подходяща чиния.
Желирания крем украсяваме с карамелизиран кокос или според въображението си.
Десертът от тиква ще е много вкусен и шоколадов топинг.
Насладете се на всяка лъжичка от този невероятен желиран крем от тиква!