Заешка капама

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8583k6k1k4
Заешка капама
Снимка: Стоянка Русенова
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции.

В дълбок съд поставяме порциите и накисваме за няколко часа в студена вода.

Премахваме, след като е изминало времето, и добавяме 1 глава лук, черния пипер, дафиновия лист, солта и поставяме да врят.

В тиган запържваме в олио останалия лук, брашното и червения пипер, след което добавяме постепенно от бульона и месото и оставяме да покъкри до сгъстяване.

Чесъна почистваме и пресоваме, а доматите настъргваме на ренде.

Добавяме ги към поврялото месото, оставяме да къкри за малко и накрая сипваме виното.

Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: