Пълнени домати с яйца и сирене

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
784
93
22/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На доматите се отрязват капачета, издълбават се с лъжичка, обръщат се да се отцедят, а след това се посоляват и се наръсват с щипка черен пипер.

Вътрешността от доматите се претрива през сито.

Отделя се 1 чаена лъжичка масло и с нея се намазва малка тавичка (или съд от огнеупорно стъкло). Останалото масло се стопява и в него се запържва брашното до светложълт цвят.

Запръжката се разрежда със студеното прясно мляко и сока от претритата вътрешност на доматите, посолява се и се кипва, като се разбърква.

Сосът се оттегля и се застройва с жълтъците на яйцата, а белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят, като сосът се охлади.

Прибавя се настърганият кашкавал и нарязаното на малки кубчета сирене. Доматите се нареждат в подготвената тавичка, пълнят се с плънката, а остатъкът от нея се излива върху доматите.

Пекат се 20 мин. Наръсват се с магданоз.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Made in Bulgaria
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар