Домати с плънка от кашкавал и яйца

05/10/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се капачетата на доматите и се издълбава вътрешността им, която се претрива през сито. Издълбаните домати се посоляват и се обръщат да се отцедят.

Във всеки домат се поставя по 1 парченце от маслото, а върху него – нарязан на малки кубчета или настърган кашкавал.

Пълнените домати се нареждат в намазана тавичка и се пекат 10 мин. Тавичката се изважда и във всеки домат се счупва по 1 яйце, което се наръсва с щипка сол и червен пипер(пожелание и чубрица).

Тавичката се слага отново във фурната и ястието се пече, докато се стегне яйцето. От останалото масло и брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със студеното мляко и сока от претритите домати.

Сосът се посолява и се кипва. Печените домати се разпределят в чиниите за поднасяне и в основата им се сипва горещият сос.

Наръсват се със ситно нарязан магданоз и се поднасят със салата от печени чушки и краставици или зелена салата с маслини.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар