Сарми от прясно зеле

08/12/2018
Приготвяне100 мин.
Готвене180 мин.
Общо280 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се попарват с кипяща подсолена вода, в която престояват 10 – 12 мин. Водата се запазва.

Лукът, ситно нарязан, се задушава в част от растителното масло, прибавя се оризът, а след 4 – 5 мин червеният пипер, половината от доматите, ситно нарязани, черният пипер, сол и магданоз.

Плънката се разпределя в зелевите листа, завиват се сарми и се нареждат плътно една до друга върху останалите домати, нарязани на дребно.

Зелевите сарми се заливат с водата, в която са киснали зелевите листа, притискат се с порцеланова чиния и се варят на тих огън до омекване на зелето.

Прави се светла запръжка от останалото растително масло и брашното, разрежда се със соса от сармите и се застройва с киселото мляко, в което е разбито яйцето.

При поднасянето готовите Сарми от прясно зеле се заливат с този сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар