Сарми от прясно зеле

08/12/2018
  • Приготвяне100 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо280 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се попарват с кипяща подсолена вода, в която престояват 10 – 12 мин. Водата се запазва.

Лукът, ситно нарязан, се задушава в част от растителното масло, прибавя се оризът, а след 4 – 5 мин червеният пипер, половината от доматите, ситно нарязани, черният пипер, сол и магданоз.

Плънката се разпределя в зелевите листа, завиват се сарми и се нареждат плътно една до друга върху останалите домати, нарязани на дребно.

Зелевите сарми се заливат с водата, в която са киснали зелевите листа, притискат се с порцеланова чиния и се варят на тих огън до омекване на зелето.

Прави се светла запръжка от останалото растително масло и брашното, разрежда се със соса от сармите и се застройва с киселото мляко, в което е разбито яйцето.

При поднасянето готовите Сарми от прясно зеле се заливат с този сос.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар