Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с прясно зеле и яйца

Сарми с прясно зеле и яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сарми с прясно зеле и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 бр.
"Крехки пълнени сармички, които препоръчваме да консумирате с удоволствие и мярка"

Необходими продукти

  • зеле - 1 бр.
  • кайма - 400 гр. свинска или телешка
  • лук - 2 глави
  • олио - 8 с.л.
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелката и я поставяме във вряща подсолена вода, като омекне я изваждаме и поливаме със студена вода. Оставяме да се отцеди. Отделяме листата от кочана.

Приготвяме плънката от запържените в три супени лъжици олио нарязания на ситно лук, каймата, накиснатата среда на хляба, 1 яйце и подправките.

С нея завиваме сърмите, които поставяме в тенджера с останалото олио и заливаме с вода. Вари се до готовност.

Приготвяме сос от запърженото в зехтин брашно и 1 ч. ч. зелева вода.

Оставяме да поизстине и се прибавят разбитите яйца и лимоновия сок. Кипваме и заливаме готовите сърми.

Рейтинг

4.5
59
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

eva
eva
когато сърмите са готови (сварени) дръпваме тенджерата от котлона и малко по малко прибавяме предварително разбитите яйца с лимоновия сок . не се пече във фурна.
...ако искате да ги запечете, след сваряването ги редите в тавичка, ръсите с червен и черен пипер на вкус поливате с масло или зехтин и запичате на грил.
28.09.2013 19:53
виокла
виокла
Как заливаме със разбити сурови яйца . .. Може би после се запича ?
22.09.2013 22:57
живка
живка
Става страхотно вкусно.
27.09.2009 22:30