Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Крокети от прясно зеле

Крокети от прясно зеле

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890340
10/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вино или бира - решението ще бъде трудно, защото тези крокети от прясно зеле са отлично мезе за всяко питие"

Необходими Продукти

  • зеле - 800 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • растително масло - ¾ ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от горните листа и кочана и се нарязва фино. Посолява се и се задушава в две супени лъжици растително масло и малко вода до омекване.

Като остане на мазнината и изстине, към него се прибавят ситно нарязаният лук, приготвено картофено пюре, брашното, черен пипер, магданоз, щипка сол и яйцата.

Сместа се омесва и от нея се оформят продълговати (като кебапчета) крокети. Овалват се в сместа от брашното и галетата и се пържат до златисто оцветяване в силно сгорещеното растително масло.

Поднасят се, наръсени с кашкавал и със салата по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: