Прясно зеле с масло и сметана

Марио НиколовМарио НиколовНовак
12/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката, почистена от външните листа и кочана, се вари в подсолена вода с кима, докато омекне, за да могат да се отделят листата й.

В дълбока тенджера, намазана с мазнина, се нареждат зелевите листа, като се наръсват с разтопено краве масло и сметана.

Най- горният пласт се покрива със запържената в останалото горещо масло галета.

Ястието се залива с останалата сметана и се пече 20 минути в умерено загрята фурна. Запеканката се поднася веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар