Пожарски котлети по оригинална рецепта

18/02/2019
"С пилешко месо и уникален сос - това не са просто котлети, а кулинарно изкушение, на което искате да се поддадете "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свалете кожата на кокошката и я обезкостете.

Добавете към смляното кокоше месо накиснатия в млякото и леко изстискан хляб, половината масло, солта, черния пипер и разбъркайте.

Прекарайте получената смес през месомелачката, сипете останалото мляко и хубаво омесете.

Оформете от получената кайма овални кюфтета, потопете ги последователно в разбитите яйца и галетата и изпържете в горещо масло.

Запържете брашното в половината разтопено масло, разредете със 100 мл мляко и разбъркайте.

В останалото масло сипете граха и ситно нарязаните моркови и ряпа, добавете останалото мляко, посолете и задушавайте до омекване,

Добавете към задушените зеленчуци млечния сос и оставете да кипне.

Залейте котлетите Пожарски с млечния сос и зеленчуците, украсете с магданоза и копъра и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар