Начин на приготвяне
Свалете кожата на кокошката и я обезкостете.
Добавете към смляното кокоше месо накиснатия в млякото и леко изстискан хляб, половината масло, солта, черния пипер и разбъркайте.
Прекарайте получената смес през месомелачката, сипете останалото мляко и хубаво омесете.
Оформете от получената кайма овални кюфтета, потопете ги последователно в разбитите яйца и галетата и изпържете в горещо масло.
Запържете брашното в половината разтопено масло, разредете със 100 мл мляко и разбъркайте.
В останалото масло сипете граха и ситно нарязаните моркови и ряпа, добавете останалото мляко, посолете и задушавайте до омекване,
Добавете към задушените зеленчуци млечния сос и оставете да кипне.
Залейте котлетите Пожарски с млечния сос и зеленчуците, украсете с магданоза и копъра и поднесете.