Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пожарски котлети по оригинална рецепта

Пожарски котлети по оригинална рецепта

Пожарски котлети по оригинална рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
5
"С пилешко месо и уникален сос - това не са просто котлети, а кулинарно изкушение, на което искате да се поддадете"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. средно голяма
  • хляб - 6 бр. филии
  • мляко - 100 мл прясно
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 200 г
  • масло - 100 г краве
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • моркови - 3 бр.
  • ряпа - 1 бр. малка
  • грах - 100 г зелен
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • мляко - 300 мл прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свалете кожата на кокошката и я обезкостете.

Добавете към смляното кокоше месо накиснатия в млякото и леко изстискан хляб, половината масло, солта, черния пипер и разбъркайте.

Прекарайте получената смес през месомелачката, сипете останалото мляко и хубаво омесете.

Оформете от получената кайма овални кюфтета, потопете ги последователно в разбитите яйца и галетата и изпържете в горещо масло.

Запържете брашното в половината разтопено масло, разредете със 100 мл мляко и разбъркайте.

В останалото масло сипете граха и ситно нарязаните моркови и ряпа, добавете останалото мляко, посолете и задушавайте до омекване,

Добавете към задушените зеленчуци млечния сос и оставете да кипне.

Залейте котлетите Пожарски с млечния сос и зеленчуците, украсете с магданоза и копъра и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: